Veel voorkomende vragen

Het maakt niet uit voor welk schoolniveau de schoolboeken bedoeld zijn. BookChain is een platform waar iedereen zijn/haar oude schoolboeken kan verkopen.

Het maakt in principe niet uit of een schoolboek een oudere druk is. Vaak wordt door leraren een vorige druk nog geaccepteerd.

De verzendkosten worden betaald door de koper. Bij het afrekenen worden de verzendkosten voor de koper bij de prijs op gerekend. De hoeveelheid verzendkosten is afhankelijk van de hoeveelheid verschillende leveranciers de koper kiest.

Wanneer je als klant betaald voor de schoolboeken houd BookChain het geld tijdelijk vast. De verkoper wordt geacht binnen 14 dagen te bevestigen dat de schoolboeken binnen zijn gekomen. Mocht dit niet het geval zijn dan krijgt de verkoper zijn/haar geld terug. Mocht er binnen 14 dagen niet gereageerd zijn krijgt de verkoper zijn/haar geld alsnog.

Om de bestelling te annuleren bij de leverancier BookChain stuur je een mail naar info@bookchain.nl we kunnen alleen je bestelling annuleren wanneer we deze nog niet opgestuurd hebben. 

Bij externe leveranciers kunnen wij niets zeggen over het annuleren van bestellingen. Neem hiervoor zo snel mogelijk contact op met degene waar je het boek besteld hebt.

Voor de einddatum krijg je een mail toegestuurd, via deze mail kan je de huurduur verlengen. Je krijgt de mogelijke huurtijden te zien. Bij een matige voorraad van het boek bij BookChain, kan het mogelijk zijn dat het boek door een volgend persoon is gereserveerd is. In dit geval zijn de verlengduren beperkt of niet mogelijk. 

Voordat je het boek officieel huurt, vul je in voor welke tijd je het boek wil huren. Je kan het boek eerder terugsturen, maar betaalt dan wel het bedrag waarvoor je aan het begin het gekozen.  

Wanneer wij het boek ontvangen, wordt het boek gecheckt naar schade Zie de tabel voor de bedragen die voor schade worden gerekend.  

Type schade 

Vastgestelde herstelkosten 

Ezelsoren 

EUR 2,50 

Beschadigde rug 

EUR 5,- 

Vocht schade 

EUR 20,- 

Overige schade 

Te bepalen door BookChain 

Herstelkosten zullen nooit meer zijn dan de nieuwwaarde van het betreffende boek. 

Bij schade ontvang je een mail met beschrijving van de schade en het bedrag dat we in totaal van je verwachten. Als deze prijs is betaald, ontvang je daarna een mail over de officiële afsluiting van de huur. 

Wanneer je een boek huurt bij BookChain, kun je zelf vaststellen voor welke duur je de boeken wilt gebruiken. Hier zit alleen een minimum van twee weken aan vast.

Kijk eerst naar het track & trace bericht dat je via de mail hebt ontvangen. Wanneer dit bericht niet klopt, neem dan contact op met het postbedrijf.  

Neem zo snel als mogelijk contact met ons op als: 

  • Je factuur niet klopt 
  • Je hebt betaald, maar geen bevestiging hebt ontvangen 
  • Je een verkeerd boek hebt ontvangen 
  • Een boek is gestolen of kwijtgeraakt 

Andere vragen? Mail naar info@bookchain.nl